Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Project eenzaamheid senioren groeit

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Het digitaal  project van Kwartier Zorg en Welzijn en de Computerbank om gezamenlijk het eenzaamheidsvirus onder senioren en mantelzorgers te bestrijden is erg waardevol. Ik verwacht dat veel mensen gebruik zullen maken van deze service. Ik hoop dat de organisaties ook na de Corona-tijd zich blijven inzetten om dit virus de kop in te drukken.’’ Dat stelde wethouder Jan Jakob Boersma van Midden-Groningen deze week tijdens een kennismaking met het project.

Boersma maakte contact met Sophia Woltman, een van de gebruikers van het eerste uur. Zij kreeg enkele weken geleden een iPad in bruikleen en maakt er sindsdien veelvuldig gebruik van om te beeldbellen met bekenden of om een spelletje te spelen. ,,Die spellen heb ik er zelf op gezet, vertelt ze aan de wethouder. ,,Het was eerst even wennen maar nu wil het goed.’’ Boersma is onder de indruk van de vorderingen van Woltman. ,,Erg mooi om te zien dat dit zo goed gebruikt wordt en dat het zoveel voor de mensen betekent. Op deze manier komen ze weer midden in de samenleving’’

Volgens Petra Schipper, welzijnscoach Regio Slochteren, komt het project goed op gang. ‘We hebben op dit moment acht mensen geholpen. Daar ben ik blij mee. Wat de mensen in de bruikleen krijgen van de Computerbank is heel divers. We kijken wat er echt nodig is, soms is dat een iPad, soms een laptop en soms een telefoon, echt maatwerk.’ Schipper wil doorgaan na de Corona-crisis. ‘Dit probleem zien we als welzijnscoach en Kwartier Zorg en Welzijnsorganisatie al langer. Veel senioren en mantelzorgers zijn eenzaam door het gebrek aan contacten. Meedoen als je kwetsbaar bent is een groot sociaal vraagstuk voor Kwartier medewerkers. Dat hoeft niet meer in deze tijd, maar de stap nemen is groot. We hopen binnenkort te beginnen met een soort digitale koffiekransje voor de senioren, die gebruik maken van dit project.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter