Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Project verken je omgeving

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Onlangs zijn, na lange voorbereidingen een 70 tal leerlingen van het Aletta Jacobs College uit Hoogezand met een aantal docenten begonnen met het” Project Verken je omgeving “ .
De initiatiefneemsters mevr van Amrooy en mevr Krijgsveld wilden de leerlingen spelenderwijs en op een heel educatief manier laten kennis maken met hun omgeving.  Het programma bevat een rit met een bus van het Nationaal bus museum naar het Veenkoloniaal Museum in Veendam.  Ze moesten een doe opdracht doen in het Busmuseum en last but not least een dode hoek project middels een bus waarbij de leerlingen uitleg werden gegeven over de gevaren en veiligheid van het fenomeen dode hoek bij een rijdende bus.

Vooral op de fiets is het motto rijd nooit naast een rijdende bus. Verkeersveiligheid is hierin ook voor fietsers van groot belang. De leerlingen waren dan ook heel erg enthousiast over deze educatieve dag en vergroot daarmee ook hun de directe leefwereld. Vooral de manier hoe zowel docenten als leerlingen door interacties praten en discussiëren over hun directe leefwereld.
Het Nationaal Bus Museum is dan ook ontzettend blij hierin een steentje te mogen bijdragen op deze educatieve dag.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter