Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand-Sappemeer: Donateurs voor St. Gasthuis

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Stichting Gasthuis Hoogezand-Sappemeer sluit het jaar 2018 af met een positief saldo van € 5.546. Uit het jaarverslag blijkt dat in het hospice het Gasthuis in 2018, 26 personen als gast zijn geweest en er in totaal 688 dagen verbleven.

In een hospice is het mogelijk om te sterven te midden van eigen familie of dierbaren. Het bestuur zal zich het komend jaar inzetten om een financiële buffer te verkrijgen om de kosten te kunnen betalen van gasten, die om wat voor reden dan ook niet de eigen bijdrage kunnen voldoen en ook om de noodzakelijke investeringen in en om het huis te kunnen doen. Vanwege het intensief gebruik zal de komende jaren een deel van de inventaris vervangen moeten worden. De gastenkamers hebben in 2018 al een schilderbeurt gehad. Binnenkort zal het hospice nieuwe bedden krijgen. Dankzij een gift van Roparun kunnen deze aangeschaft worden. Bij de opening had het bestuur vanwege de financiën gekozen voor gebruikte bedden.

Het bestuur vindt het nog steeds jammer dat er nog slechts 30 donateurs zijn. Naast de inkomsten; iedere donateur betaalt per jaar een bedrag van € 25; geeft het aantal donateur ook de betrokkenheid van de gemeenschap aan bij het hospice. Het hospice is een particulier initiatief. Het hospice ontvangt geen inkomsten van de overheid of zorgverzekeraars, behalve een bedrag voor de ondersteuning van de vrijwilligers van VWS. Het bestuur wil door middel van een advertentiecampagne proberen het aantal donateurs te verhogen. Voor € 25 per jaar kan men het Gasthuis ondersteunen als donateur. www.gasthuishoogezandsappemeer.nl

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter