Hoogezand: SP in gesprek met bewoners

SP Midden-Groningen is  zaterdagmiddag de wijk Noorderpark Hoogezand ingetrokken voor een actie. Dit in het kader van de landelijke actie van de SP ‘Kosten omlaag, inkomen omhoog’. Men ging in gesprek met de bewoners van de wijk over o.a. de 5 Koop Kracht Knallers ; 1. Betaalbare boodschappen, 2. Een lagere energierekening, 3. Kosten voor tanken omlaag, 4. Bevriezen van de huur 5. Afschaffen eigen risico. “We hebben veel goede gesprekken gehad, de mensen zijn het duidelijk zat, aldus de SP Midden-Groningen.”

Voor de rest ging de SP er ook heen omdat de woningen in deze wijk gesloopt gaan worden in verband met de wijkvernieuwing. Was mooi om te zien dat ze daar allemaal van op de hoogte waren. Maar in die zin was het ook gewoon een kennismaking; zodat ze ons weten te vinden als de plannen straks verder uitgewerkt worden. Omdat een deel van de bewoners absoluut terug wil naar de wijk, aldus Joke Lesman van de SP Midden-Groningen.

Verder viel het bewoners op, dat terwijl zij zich blauw betalen voor boodschappen, benzine en energie, bedrijven ontzettende winsten maakten. En daar leefde echt wel een gevoel van onrechtvaardigheid, volgens de SP Midden-Groningen.

 

 

Deel naar jouw media!