Hoogezand: vakantie-activiteiten en Aardbijenfestival Bibliotheek

Langzaam maar zeker worden er weer kleinschalige activiteiten georganiseerd in de Bibliotheek Hoogezand. In de zomervakantie zal er elke woensdagochtend van 10:30 tot 12:00 een kinderactiviteit plaatsvinden in het eLAB in het kader van het Aardbijenfestival of Vakantielezen.

Elke woensdagochtend t/m 22 juli in de vakantie hebben ze een activiteit die iets te maken heeft met aardbeien, bijen, en bloemen. Zo is er 8 juli een workshop voor een bijenhotel maken, is er 15 juli een kinderochtend met het robotje Botje Bij, en kunnen kinderen op 22 juli een mooie foto maken voor het greenscreen waar ze op reis gaan naar Aardbeienland. Daarbij hebben ze een oproep aan iedereen: Stuur ons je favoriete aardbeienrecept! Van Oma’s jam tot de meest feestelijke aardbeientaart. We verzamelen, maken en proeven de recepten. Het allerlekkerste recept wordt extra in het zonnetje gezet. Mail ze naar hoogezand@biblionetgroningen.nl

Na 22 juli staan de woensdag-activiteiten in het teken van Vakantielezen. Vakantielezen is een landelijk project gestart in Groningen waarbij kinderen al lezend naar verschillende werelden reizen zoals Lachland, Sportmanië of Griezelkust. Dit project is om kinderen in de zomervakantie te laten blijven lezen, zodat de bekende ”leesdip”van na de vakantie op school minder is en kinderen op niveau blijven lezen. Maar natuurlijk ook omdat lezen gewoon heel erg leuk is en de zomer de perfecte tijd is om een boek te pakken! Kinderen kunnen met hun ouders online meedoen aan opdrachten (www.vakantie-lezen.nl)en stickers halen in de Bibliotheek. Er zijn ook prijzen te winnen. De activiteiten zijn gratis en op basis van inloop voor kinderen vanaf 6 jaar.

Deel naar jouw media!