Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Vlag hijsen voor 75 jaar leven in vrijheid

Vanmorgen om 8.50 uur hees burgemeester Adriaan Hoogendoorn symbolisch de eerste Nederlandse vlag op de gebouwen van de gemeente Midden-Groningen op de locatie De Poort, Kerkstraat 2 Hoogezand. Ook voor Midden-Groningen is het 75 jaar geleden dat de bevrijding een einde maakte aan de bezetting en de onvrijheid. Dat vond plaats op 13, 14 en 15 april 1945.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn over 75 jaar leven in vrijheid:

“Het is van groot belang dat we ons blijven realiseren dat vrijheid niet ‘vanzelf spreekt’. Uit de verhalen uit de 2e WO weten we hoe kostbaar vrijheid is. Leven zonder tirannie, discriminatie, vervolging en onderdrukking. In vrijheid leven, kunnen zeggen wat je denkt. Na 75 jaar zijn er nog maar weinig ooggetuigen, die nieuwe generaties kunnen vertellen van de verschrikkingen van oorlog en bezetting.”

“Om vrijheid te laten ‘spreken’ is het van grote waarde om steeds weer door te geven wat de Tweede Wereldoorlog heeft betekend in het leven van veel mensen in Midden-Groningen. Al 75 jaar mogen we leven in vrijheid, En het is aan ons om die vrijheid in stand te houden! Daarom hijsen we op 15 april de vlag. Doe mee! We hebben wat te vieren!”

 

 

 

Deel naar jouw media!