Hoogezand: Voorstelling “De tranen van Ang”

Vrijdag 27 november speelt het Volksoperahuis hun nieuwste voorstelling De tranen van Ang in Het Kielzog in Hoogezand. Meesterverteller Arie de Mol, de uit Groningen afkomstige zanger en acteur Kees Scholten en componist en muzikant Jef Hofmeister brengen een muzikaal volksverhaal over de Gebr. Coen (ja, verre nazaten van…), twee ondernemers die een reusachtig Oosters houten beeld in bezit hebben. Als blijkt dat het beeld op de internationale opsporingslijst van koloniale roofkunst staat en terug zal moeten naar het land van herkomst, slaat de vlam in de pan. Zowel binnen de familie, als daarbuiten.

De tranen van Ang is een verhaal over (familie)tradities, trots en schuldgevoel. Maar ook over woede en wederzijds onbegrip. Over historisch besef of het gemis daaraan. En het is een menselijk drama over de moeilijkheid om dat waaraan je gehecht bent geraakt, terug te geven. Met een mix van humor, diepgang en gevoelvolle liederen speelt en zingt het Volksoperahuis over dit actuele thema, dat haar wortels heeft in het koloniale verleden van ons land.

Volksoperahuisoprichters Kees Scholten en Jef Hofmeister zijn in september benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege hun uitzonderlijke bijdrage aan het Nederlandse en internationale muziektheaterlandschap.

Deel naar jouw media!