Hoogezand: Vrouwen HS’88 go American Style

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

HS88 voortrekker van Vrouwen- & Meidenvoetbal, probeert haar leden regelmatig ook van andere sporten te laten leren, zoals vorig jaar nog middels kickboksen, of op een ongewone manier een training aan te vliegen, bijvoorbeeld met analysebeelden van drones. Maandag 24 september hadden de trainers weer eens een verrassing voor haar speelsters in petto. Ze kregen ditmaal een loop- & coördinatie trainer van de Groningen Giants voor de groep, Bart van Bezouw.

Bart speelt al jaren American Football op het hoogste niveau in Nederland, de Eredivisie. American Football is een tactisch spel met veel fysiek contact waar het aankomt op snelheid, wendbaarheid, slim lopen, noem maar op. Door het fysieke contact is het als Football speler essentieel om je lichaam goed te gebruiken om blessures te voorkomen en om je tegenstander te slim af te zijn. Een paar van die beuken waarbij je hardhandig kennis maakt met het speelveld laten je beseffen dat je daaraan moet werken. HS88 wil met haar Vrouwen vooruit en hoopt dat ze op deze manier een extra slag kunnen slaan. Daarnaast is het ook nog eens minder belastend voor de spieren en raakt een speler minder snel geblesseerd als je beter leert bewegen.

Ook meedoen? Kom dan gerust eens langs op een trainingsavond. Beide vrouwenteams trainen gezamenlijk op maandag om 20.15 uur en woensdags trainen de Vr1 en Vr2 om respectievelijk 19.30 en 20.30uur. Meer info via hs88vrouwen@gmail.com

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter