Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Winter Olympiade basisonderwijs

Op donderdag 8 en vrijdag 9 februari 2018 vindt er in Hoogezand en Sappemeer een echte Winter Olympiade plaats. Het spektakel wordt gehouden in sportcentrum De Kalkwijck en op het plein voor het gemeentehuis in Hoogezand. De organisatie is in handen van het POC (Plaatselijk Olympisch Comité) en de vakgroep LO basisonderwijs. Voor het realiseren van de ijsbaan op het plein voor het gemeentehuis is er samenwerking met het winkelcentrum De Hooge Meeren.

Al sinds een groot aantal jaren wordt er in de zomer om de 4 jaar een Olympiade gehouden met natuurlijk zo veel mogelijk zomersport onderdelen en deze keer probeert de organisatie de traditie voort te zetten met echte wintersporten. Het accent zal deze keer niet liggen op het houden van wedstrijden om te komen tot een eindwinnaar, maar op de kennismaking met de wintersport.
Veel kinderen zien natuurlijk wel schaatsen op de televisie maar hebben, mede door de zachte winters, nog nooit op schaatsen gestaan. Voor hen een uitgelezen kans het eens te proberen.

Opening
Op woensdag 7 februari van 11.45 tot 12.15 uur is er een echte openingsceremonie met ontsteken van het vuur, het hijsen van de vlaggen en het uitspreken van de Olympische eed. De Total Performance Group zal bij deze gelegenheid een optreden verzorgen.

Opzet
De deelnemende scholen zullen op de donderdag of vrijdag een halve dag actief zijn en ieder 2 sporten kunnen beoefenen. Het was een hele onderneming om alle kinderen onderdak te laten sporten, maar mede door het leggen van een ijsbaan voor het gemeentehuis gaat dit toch lukken. In totaal nemen er ruim 1200 kinderen in de groepen 5 t/m 8 deel aan dit sportevenement. De ski-onderdelen worden gehouden in de nieuwe zalen van het AJC, het floorballen en het wintersportcircuit in de beide sporthallen.

Samenwerking
Het aanleggen van een ijsbaan is mede mogelijk gemaakt door samen te werken met het winkelcentrum De Hooge Meeren en gedurende de dagen van de olympiade zal de baan ook waar mogelijk open zijn voor anderen zoals het winkelend publiek of de jeugd.

Sponsoring
Op 21 mei heeft Rotary Hoogezand-Sappemeer haar eerste Rally Noord Nederland georganiseerd en een groot deel van de opbrengst van dit evenement is gedoneerd aan de Winter Olympiade.

Deel naar jouw media!