Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Workshop MakersClub in bibliotheek

Op zaterdagmiddag 13 juni organiseert de MakersClub in het eLAB van Bibliotheek Hoogezand een bijeenkomst. Deze workshop staat in het teken van digitale vaardigheden en prototyping. We gaan bezig met het bouwen van een functionele (Android) app met de MIT app inventor zodat je hiermee o.a. een apparaat of trigger kunt bedienen. Bij een vrije workshop is het idee om samen in één middag met een brede doelgroep van beginners tot gevorderden verschillende prototypes te bouwen.

De Makersclub wil graag spelenderwijs de 21ste eeuwse vaardigheden bevorderen door faciliteiten zoals beschikbaar bij het E-lab toegankelijk te maken voor iedereen. Digitale fabricage en het begrijpen en laden van scripts op microprocessoren horen daarbij. Het gaat er vooral om iets werkends te bouwen. En als je dat aanspreekt en meer wilt kun je vervolgens ook het ontwerp aanpassen, hacken of zelf gaan programmeren. Zowel bij het eLAB als bij de Makersclub kun je terecht als vrijwilliger / begeleider van workshops. Tot ziens op bij de Makersclub workshop van 13:00 tot 16:00 in het eLAB!

Er is technisch ‘speelgoed’ voor jong en oud, opa / oma / ouders / kinderen / hobbyisten / programmeurs en leerkrachten. De toegang is gratis. De komende data voor Makersclub workshops in 2020 zijn: 13 jun, 22 aug, 12 sep, 10 okt, 14 nov en 12 dec. Graag even opgeven via info@makersclub.nl

Deel naar jouw media!