Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Workshop Prototyping in eLAB Bibliotheek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op zaterdag 22 augustus is er van 13:00 tot 16:00 een workshop prototyping van de Makersclub in het eLAB van de Bibliotheek Hoogezand. Bouw mee aan een (Android) app, zodat je een apparaat of trigger kunt bedienen. Bij de vrije workshop bouw je in één middag samen met een brede doelgroep van beginners tot gevorderden verschillende prototypes. Naast het bouwen van een app zijn er ook andere dingen te doen. Voor video en social media stories is er een greenscreen waarmee je zelf met video of foto kunt kiezen voor de wereld waarin je beweegt. Liever experimenteren met textiel (kleding) en ledjes (programmeerbare Bright-dots)? Daarvoor zijn meerdere modules beschikbaar.

Met de bouwpakketten voor robotica en elektronica mag je vrij experimenteren en bouwen. Denk aan diverse arduino’s en programmeerbare boards met sensoren. In het eLAB zijn ook 3D printers en een lasersnijder beschikbaar voor een model of constructie.

De Makersclub organiseert regelmatig activiteiten in de Bibliotheek en biedt een perfecte mogelijkheid voor zowel beginners als gevorderden die geïnteresseerd zijn in programmeren en techniek om samen aan dingen te bouwen. De workshop is gratis en er is vrije inloop, al is aanmelden wel handig. Dit kan via de agenda: www.biblionetgroningen/nl/hoogezand.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter