Kiel Windeweer: Benefietdag voor kledingbank Maxima

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op Zondag 28 Juli wordt er een benefietdag gehouden voor Kledingbank Maxima. Kledingbank voorziet op 6 locaties (vanaf september 7 locaties), vele mensen die onder de armoedegrens leven van kleding. Onder deze mensen bevinden zich zeer veel kinderen, alleen al in de stad Groningen, leeft 1 op de 5 kinderen in armoede, dit is 20% !!! Kledingbank Maxima, zit vooral verlegen om kinderkleding, en hier moet gewoon iets aan gedaan worden. Kinderen kunnen niets doen aan de financiële situatie thuis. Soms gaan kinderen zonder ontbijt naar school. Sommige kinderen doen niet mee aan de gymnastiek, ze moeten een smoesje verzinnen. De werkelijke reden is dat ze gegroeid zijn en er thuis geen geld is voor nieuwe gymschoenen. Alle kinderen moeten op school mee kunnen doen; je moet niet opvallen door kleding die niet cool is. Kinderen verdienen het niet om vanwege hun mindere kleding op school gepest te worden. Kinderen kunnen een trauma krijgen als ze zich moeten schamen voor hun ondergoed en zich stiekem in een hoekje moeten verkleden voor de gymles en de zwemles.

Evenementenmarkt De Toekomst, trekt zich dit zeer aan, en organiseert deze dag, om dit zeer goede doel te ondersteunen, zodat deze kinderen na de schoolvakante, zonder schaamte naar school kunnen. Er zullen diversen artiesten optreden, worden er pannenkoeken gebakken en verkocht worden, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Daarnaast worden enveloppen verkocht, waar echt leuke prijzen te winnen zijn. Alle betalende bezoekers krijgen een gratis lot, ook hier kunnen leuke prijzen gewonnen worden. Ook maakt Theater Nowak haar opwachting, met vermaak voor de kinderen, die de benefietdag bezoeken. Dit beloofd heel wat.

Voor mensen die de benefietdag bezoeken, is het mogelijk om kleding mee te brengen, de hele dag mag er kleding gebracht worden. Uiteraard hoeft de kleding niet nieuw te zijn, maar mag wel natuurlijk. De benefietdag wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur.  Locatie: Evenementenmarkt “De Toekomst.” Nieuwe compagnie 13 Kiel Windeweer.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter