Kropswolde: Nieuwbouw Walstraschool

Naar aanleiding van de gevolgen van de gaswinning zijn alle schoolgebouwen in 2015 gecontroleerd. Uit deze inspecties bleek dat voor iedere school bouwkundige maatregelen nodig zijn om aardbevingsbestendig te worden. Die conclusie heeft voor de gemeente Midden-Groningen geleid tot het opstarten van het “Scholenprogramma”. Het programma bestaat uit meer dan 20 projecten die allemaal binnen een aantal jaren klaar moeten zijn.

Momenteel doet de gemeente onderzoek naar mogelijke nieuwbouw voor de Walstraschool in Kropswolde.  De school hoeft niet versterkt te worden en ligt niet in het risico gebied. De school is oud en kent veel onderhoudsproblemen zoals vocht, ventilatie en verder is de toegankelijkheid een probleem. Nieuwbouw stond reeds gepland het tijdvak 2025 – 2030. Wethouder Drenth van Midden-Groningen heeft  nu aangegeven dat dit eerder kan worden gerealiseerd. Er wordt onderzocht of de nieuwbouw kan worden gecombineerd met bijvoorbeeld een kinderopvang en een dorpshuis.

Men verkent mogelijke geschikte locaties in bijgevoegd zoekgebied. Heeft u een goed idee voor een mogelijke locatie? De gemeente wil graag ideeen van de bevolking.

Verzorgingsgebied

De kinderen van de Walstraschool komen uit de gemeenten Midden-Groningen, Tynaarlo en Groningen. Verreweg de meesten komen uit de gemeente Midden-Groningen. De postcodegebieden
die meer dan 5 kinderen leveren, vormen het uitgangspunt voor het zoekgebied voor een nieuwe locatie.

Deel naar jouw media!