Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Loppersum: 3-tal evenementen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

MFAC Loppersum organiseert ook dit jaar weer een drietal evenementen. Het betreft een fietsevenement, een motorevenement en een hardloopevenement. Traditioneel wordt op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, afgetrapt met de acht-en-dertigste editie van de Noorderrondrit op de fiets. Dé fietstoertocht van Noord Groningen, welke bestaat uit een prestatietocht van 150 en 75 km en een recreatieve tocht voor het hele gezin van ca. 35 km. Ook aan de liefhebbers van het fietsen op onverhard terrein is weer gedacht. Voor de 3e keer wordt de Noorderrondrit veldtoertocht uitgeschreven. Rondom het dorp Loppersum is een compleet vernieuwde route van ca. 25 km uitgezet welke zal gaan over onverharde wegen, over wegdek afgewisseld met (on)verharde fietspaden, door weilanden en over maaibermen van het Waterschap.

Voor de prestatietoertochten van 150 en 75 km kan er worden gestart tussen 08.00 en 10.00 uur en voor de recreatieve toertocht en de veldtoertocht tussen 10.00 en 12.00 uur. De startlocatie is net als voorgaande jaren op het sportpark aan de Bosweg 27 in Loppersum. Voorinschrijven kan via www.mfacloppersum.nl of via www.ntfu.nl. Tevens kan dit op de dag zelf in de kantine van Sportclub Loppersum.

Het tweede weekend in juni staat weer volop in het teken van de Grasbaan motorsport in Loppersum. Op de knusse kleipiste aan de Bosweg zal er, in de 3 ronde van het Dutch Open Grasstrack, weer volop worden gestreden om elke centimeter. Nadat de 1e twee rondes van dit kampioenschap in Vries en Eenrum zullen worden verreden, is MFAC Loppersum op zaterdag 8 juni aan de beurt om dit spectaculaire kampioenschap een vervolg te geven. Er zal worden gestreden in de klassen ONK Special Senioren, ONK Zijspannen, NK ST500 cc en NK
ST250cc. Er wordt al in de morgen begonnen met de trainingen van de diverse klasse ‘s, waarna er in de middag door de diverse Jeugd & Nationaal klasse ‘s gestreden wordt om hun felbegeerde ONKpunten. Om 17.00 uur is het dan de beurt voor het hoofdprogramma, de 3e ronde van het Dutch Open Grasstrack met topcoureurs uit binnen- en buitenland.

 

2019 wordt uiteindelijk door MFAC Loppersum te voet afgesloten middels het organiseren van de Lopster Torenloop. Deze recreatieve en wedstrijdloop in en om het centrum van Loppersum zal plaats vinden op zaterdagavond 06 juli. Net als in 2018 maakt de Lopster Torenloop ook dit jaar weer deel uit van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. Dit Ommelander Loopcircuit omvat zes dorplopen welke gelopen worden in de dorpen Stedum, Middelstum, Ten Boer, Uithuizermeeden, Appingedam en Loppersum.

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter