Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Loppersum: Sociale ontdekkingsreis omdat we het ánders gaan doen 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Sinds 2015 is het sociaal domein (‘het welzijn van onze inwoners’) vol in transitie en transformatie. De focus ligt op het vergroten van de zelfredzaamheid en eigen regie van onze inwoners. De gemeente Loppersum kiest er voor om het anders aan te pakken. Niet achter een bureau bepaald, maar vanuit de dorpen en haar inwoners.

In november en december 2018 zijn kleine groepen zorgprofessionals, beleidsmakers en ondernemers op pad gegaan door de Loppersum. Zij hebben bij willekeurige adressen aangebeld om verhalen te horen. Dat resulteerde in interessante, hartverwarmende en soms ontluikende gesprekken. Op dinsdag 22 januari zijn zij zijn weer bij elkaar gekomen. Rondom een kampvuur hebben zij verhalen gedeeld over wat ze hebben gehoord . Ze hebben met elkaar gesproken over hoe je inwoners echt centraal kunt zetten en hoe ze samen kunnen zorgen voor een betere leefbaarheid.

Om deze intentie te bekrachtigen hebben Bé Schollema (gemeente Loppersum) en Ester Lohuis (SWD) op 22 januari jl. als eerste een eindbestemming ondertekend. Schollema “In deze eindbestemming staat dat we samen de route bepalen, gezamenlijk obstakels op de weg tegengaan en dat we afstappen van gebaande paden. Om uiteindelijk te zorgen voor een sterke samenleving met gelukkige inwoners. Want dat is onze eindbestemming”.  Onze verslaggever Lammert Zuiderveld heeft met Bé Schollema  een interview gehouden over dit onderwerp :

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter