Lovende woorden – Afscheid Hoogendoorn

Lovende woorden klonken in de raadzaal tijdens het afscheid van burgemeester Hoogendoorn op 4 juli. De burgemeester die zes jaar geleden uit het zuiden van Nederland naar Midden-Groningen afreisde heeft bij velen een diepe indruk achtergelaten.

De volgende sprekers namen de gelegenheid om hun woorden van dank uit te spreken aan de heer Hoogendoorn: Renee Paas, Commissaris van de Koning, Henk Flederus als voorzitter van de raad, Mieke Bouwman, griffie, Markus Ploeger, wethouder, Belinay Babuscu, kinderburgemeester, Ben Visser, burgemeester van de gemeente Eemsdelta, Ard Van der Tuuk, burgemeester van de gemeente Westerkwartier en voorzitter van Vereniging Groninger Gemeente (VGG).

Hoogendoorn werd in de diverse toespraken geprezen om zijn benaderbaarheid en betrokkenheid op de mensen, als iemand die altijd open stond voor een gesprek, een luisterend oor bood en zoveel mogelijk midden in de gemeenschap stond. Hij werd gecomplimenteerd om zijn standvastigheid in koers en visie en zijn succesvolle inspanningen om op te komen voor de belangen van de inwoners van Midden-Groningen in Den Haag.

‘De burgemeester zocht een gemeente waarin hij nog eenmaal kon vlammen’ aldus Ard Van der Tuuk. Deze uitdaging zou Hoogendoorn in Midden-Groningen hebben gevonden. ‘De gemeente stond en staat voor grote uitdagingen’. Hoogendoorn benoemde de fusie van de drie gemeenten, de aanpak van het aardbevingsdossier en de sociale problematiek als de drie belangrijkste speerpunten bij de start van zijn ambtsperiode. Hoogendoorn verwees naar de parlementaire enquête commissie, het einde van de gaswinning, Nij Begun en het Nationaal Programma Groningen als concrete stappen richting een betere toekomst. Na 50 jaar werken kiest Hoogendoorn ervoor om met pensioen te gaan.

De 66-jarige burgemeester, die naar zeggen maar vier uur per nacht slaap nodig heeft, is fervent wielrenner en orgelspeler en zal zich niet vervelen tijdens zijn pensioen. Samen met zijn vrouw Heleen verhuist hij naar Wezep waar zij samen een nieuwe levensfase ingaan.

Hoogendoorn bedankte alle inwoners van Midden-Groningen voor het burgemeesterschap en sloot zijn toespraak af met een laatste Groningse groet: ‘Moi!’.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl