Maidenspeech Myrthe GroenLinks

In de commissievergadering van 23 maart 2023 hield Myrthe Postma, het nieuwbenoemde commissielid van GroenLinks haar maidenspeech bij het beleidsplan Groen. De 21 jarige rechtenstudente vertelde over haar drijfveren, klimaatrechtvaardigheid en haar wens voor Midden-Groningen. In haar eerste woordvoering vroeg Postma aan het college of zij bereid was deel te nemen aan de actie ‘Maai Mei Niet’. Deze actie houdt in dat een deel van de grasvelden in de gemeente tijdens de maand mei niet gemaaid worden. Volgens Postma zorgt het niet maaien voor een grotere biodiversiteit, betere omstandigheden voor insecten en heeft het niet maaien beter bestendig tegen droogte en hitte. Het college van B&W gaf aan hiermee aan de slag te willen.

Postma over haar inzet tegen klimaatverandering: “Afgelopen week stond er in het nieuws dat elke baby die vanaf nu wordt geboren, te maken zal krijgen met de extreme gevolgen van klimaatverandering. Dit zette mij aan het denken. Wil ik mijn kinderen dit in de toekomst wel aandoen? Gelukkig groeit het besef dat we nú stappen moeten zetten als we vooruit willen kijken naar een betere toekomst. Dit was voor mij dan ook de drijfveer om me aan te sluiten bij Extinction Rebellion. Weg kijken kán niet meer.”

Myrthe Postma werd tijdens de raad van 9 maart geïnstalleerd als commissielid voor de fractie GroenLinks. Opmerkelijk is dat daarmee de helft van de GroenLinks fractie bestaat uit jongeren. Postma zegt hierover: “In mijn ogen is het heel waardevol dat jongeren posities in de politiek mogen bekleden. Daar wordt immers beleid gemaakt voor de toekomst en dat is onze toekomst.”

 

Deel naar jouw media!