Meeden: Werkzaamheden Windpark N33

Innogy Windpower heeft de gemeente Midden-Groningen gevraagd om een ontheffing om ten noorden van Meeden in haar deel van Windpark N33 ook buiten de reguliere werktijden te mogen werken aan de bouw van de 15 turbines. De ontheffing is gevraagd van 5.00 uur ‘s ochtends tot 1.00 uur ’s nachts. De reguliere werktijden zijn van 7.00 tot 19.00 uur.

De reden voor de aanvraag is dat er een bouwkraan wordt gebruikt die alleen bij lage windsnelheden kan worden ingezet. In het algemeen is er in de avond en nacht minder wind, zodat de kraan beter kan worden ingezet. Hiermee wordt ook de bouwperiode als geheel aanmerkelijk korter. Uit onderzoek blijkt dat niet te verwachten is dat de werkzaamheden leiden tot geluidsoverlast voor de omgeving. Tevens zal gebruik worden gemaakt van gerichte werkverlichting, waarbij de uitstraling naar de omgeving tot een minimum wordt beperkt. Er is daardoor geen reden om de gevraagde ontheffing te weigeren.

Komende tijd zullen hijskranen en onderdelen van de turbine naar het terrein worden gebracht. Rond het bouwterrein ligt inmiddels een uitgebreid stelsel van bouwwegen. Onder meer in het gebied ten noorden van Meeden zijn aanpassingen getroffen om de veiligheid te garanderen en overlast voor omwonenden te voorkomen. Meer info op windparkn33.nl.

Deel naar jouw media!