Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Middelstum: Foto expositie van fotografe Iris Koffijberg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Negen september opent de abstracte foto expositie van fotografe Iris Koffijberg. Iris is woonachtig in Gasteren (Drenthe). Ze maakt abstract werk met een focus op licht, kleur en patronen. Ze werkt bijna uitsluitend met bewegend water (en in haar vroegere werk met glas) vanwege de transformerende en verlichtende kwaliteiten van water.
De expositie is samengesteld door de deelnemers van Borg Ewsum. Dit zijn allemaal mensen met een licht verstandelijke of psychiatrische beperking of een aan autisme verwante stoornis. Elke deelnemer heeft een favoriet werk gekozen uit één van de series van Iris Koffijberg en geeft ook aan waarom. Het is een bonte verzameling van fotowerken geworden. De oudste stamt uit 2012 en de meeste recente is van dit voorjaar.
Nog niet eerder mochten de deelnemers van de Borg zelf kiezen wat ze wilden zien op hun werkplek. Dit idee is ontwikkeld door de fotografe en Janet Baas van Borg Ewsum / Stichting Werkpro. Bij Borg Ewsum proberen ze extra aandacht te hebben voor het ervaren van kunst en de eigen creativiteit van de deelnemers. Daarom gaat ook 50% van elk verkocht werk van deze expositie naar de deelnemers om een gezamenlijk museumbezoek mogelijk te maken.
De keuze van de deelnemers is de hele maand september te zien in de theeschenkerij van Borg Ewsum. Het adres is Oosterburen 1, 9991 NB Middelstum
De reguliere openingstijden zijn: di t/m vrij van 11.00-17.00 uur / za & zo van 13.00-17.00 uur
Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter