Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Middelstum: Nieuwe Brug Fraamklap geopend

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Afgelopen vrijdag is de nieuwe brug bij Fraamklap geopend. De nieuwe brug ligt nabij Middelstum. Met de opening hiervan eindigt een periode waarin veel bruggen in de gemeente Loppersum zijn vervangen of opgeknapt.

De oude brug Fraamklap was toe aan vervanging maar was wel een icoon voor de regio. Wethouder Pier Prins: “De oude brug bij Fraamklap was een karakteristieke, beeldbepalende brug. Dit is in het proces voorafgaand aan de werkzaamheden door de omwonenden onderstreept. Vandaar dat ervoor is gekozen om eenzelfde klapbrug terug te plaatsen. Kenmerkend is de hoge bovenbouw, de balans, met op het eind een contragewicht. Het contragewicht van de brug Fraamklap is maar liefst 8,5 ton. Dit zorgt ervoor dat het brugdek relatief eenvoudig handmatig omhoog kan worden gedraaid. Daarnaast is bij de nieuwe brug een aantal nostalgische kenmerken toegepast. Duidelijke voorbeelden hiervan zijn de klinknagels en de wijze waarop de landhoofden zijn gemetseld. En het resultaat mag er zijn!”

De vervanging van de brug is aangegrepen om ook de waterafvoer naar gemaal Den Deel te verbeteren. Het waterschap Noorderzijlvest heeft van de mogelijkheid gebruik gemaakt om het zogeheten ‘doorstroomprofiel’ te vergroten. Het water dat ter plaatse van de brug door het Boterdiep stroomt, krijgt zo meer ruimte en kan daardoor sneller afgevoerd worden. Dat is nodig om gemaal Den Deel optimaal te kunnen laten functioneren en om de steeds vaker voorkomende zware buien goed te kunnen verwerken. Bron: gemeente Loppersum

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter