Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Middelstum: Opening nieuwe kindcentrum, WIJland

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Woensdag 30 oktober was de officiële opening van het kindcentrum in Middelstum. Wethouder Schollema onthulde samen met de kinderen de naam van het nieuwe kindcentrum: WIJland. Daarna zongen de kinderen een feestlied.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de bouw van het kindcentrum in Middelstum en heeft de bibliotheek al haar intrek genomen in het nieuwe gebouw. Ook OBS de Wilster, CBS Wicher Zitsema en de kinderopvang Kids2b zijn inmiddels verhuisd. Het kindcentrum staat aan de Zuiderstraat, op een prachtige met water omringde locatie waar vroeger De Klim-op stond. Dit ‘eiland’ had één ontsluiting, inmiddels zijn er nog twee bij gemaakt zodat het kindcentrum van verschillende kanten toegankelijk is. De naam WIJland refereert hieraan: het kindcentrum is op een eiland gebouwd en WIJ (de betrokken partijen) geven in goede samenwerking vorm aan het kindcentrum.

Wethouder Bé Schollema (Onderwijs en Duurzaamheid): ” Dit nieuwe kindcentrum heeft echt een meerwaarde voor het dorp. Het gebouw wordt bijna energieneutraal, onder meer door het gebruik van zonnepanelen op het dak. Het wordt verwarmd en gekoeld door middel van een bodemgekoppelde warmtepomp op aardwarmte. Hierdoor heeft het gebouw geen aansluiting op het gasnet nodig. En daar ben ik blij om, want een van onze volgende doelen is om de gemeente Loppersum van het aardgas af te krijgen.”

Het kindcentrum in Middelstum is het derde dat dit jaar in de gemeente wordt opgeleverd; Loppersum en Stedum hebben ook een kindcentrum gekregen. Het is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Groningen.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter