Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: 65 COVID patiënten positief

Het CBS meldt in de week van 9 tot en met 15 november, 650 meer overlijdens dan verwacht in deze periode. Ook het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  houdt sterftecijfers wekelijks bij. In de meest recente data van het RIVM van 5 tot en met 11 november is de sterfte licht verhoogd in de leeftijdsgroep 55-64 jaar en sterk verhoogd in leeftijdsgroepen 65-74 jaar en 75 jaar en ouder. De sterfte was, met uitzondering van de gecombineerde regio Groningen/Fryslân/Drenthe, verhoogd in alle regio’s.

Er zijn in de afgelopen week 2 nieuwe overlijdens ten gevolge van een bewezen corona-infectie gemeld in de provincie Groningen. Het totale aantal overlijdens sinds het begin van de epidemie komt daarmee op 44 in onze provincie.

In de afgelopen week (week 46) werden er 7.475 mensen getest op de GGD-testlocaties aan de Europaweg in Groningen, MartiniPlaza, Veendam, Delfzijl, Grijpskerk en Stadskanaal. Hiervan werden er 378 (5,1%) positief getest. Het vindpercentage is iets lager dan vorige week (toen 5,9%). In week 45 werden 6.086 mensen getest op de GGD-testlocaties. De toename in aantal testen (+ 1.400) wordt verklaard door het openen van de XL-testlocatie in MartiniPlaza. Grafiek 3 toont het aantal coronatesten per week sinds 1 juni 2020.

In de gemeente Midden-Groningen zijn in deze week 65 personen positief getest op Corona.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter