Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Midden-Groningen: Al 70 huishoudens voor de uitdaging

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Van 1 oktober 2020 tot en met 8 januari 2021 gaan 70 huishoudens in Midden-Groningen de uitdaging aan om zo weinig mogelijk restafval over te houden. De gemeente organiseert op 23 september om 19.00 uur een feestelijke digitale bijeenkomst voor alle deelnemers als gezamenlijke aftrap van het project. Wethouder Peter Verschuren en afvalcoaches Wilma Kruit en Robin Bodegom leiden de avond. Rooie Rinus en Pé Daalemmer zorgen voor een extra feestelijk tintje en presenteren tijdens de avond het afvallied van de gemeente Midden-Groningen. U bent van harte welkom om deze bijeenkomst live mee te kijken via www.midden-groningen.nl/livestream-100-100-100.

De gemeente Midden-Groningen wil zoveel mogelijk afvalstoffen hergebruiken en zo zorgen voor veel minder restafval. Goed scheiden en recycling speelt daarin een belangrijke rol. Wethouder Peter Verschuren: “Ik ben blij dat zoveel inwoners zich al opgegeven hebben voor deze uitdaging. Ten opzichte van 5 jaar geleden hebben we al een kwart minder restafval. Maar dat kan nog beter en daar gaan onze afvalcoaches bij helpen. Wilma Kruit en Robin Bodegom begeleiden de deelnemers honderd dagen lang met tips en advies. Tijdens workshop leren deelnemers ook op een creatieve manier ‘afval’ een tweede leven te geven. En natuurlijk delen we de tips zoveel mogelijk met alle inwoners. Het project 100 100 100 is bedoeld om op een luchtige manier het scheiden van afval bij veel mensen onder de aandacht te brengen.”

Aanmelden
Aanmelden voor het project 100 100 100 kan nog steeds. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden via de website https://midden-groningen.100-100-100.nl/.

Projectwebsite
Op https://midden-groningen.100-100-100.nl/ houden de deelnemers elke week bij hoeveel restafval ze overgehouden hebben. Ook de resultaten van de weekopdrachten worden daar bijgehouden. Die resultaten en workshops worden via de website en de Facebookpagina van de gemeente Midden-Groningen ook gedeeld met alle inwoners.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter