Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Betalingsachterstanden inwoners

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De gemeente Midden-Groningen start op 1 januari met een vroegsignaleringsteam, dat contact legt met inwoners die te maken hebben met betalingsachterstanden. De gemeente krijgt daarvoor informatie van woningcorporaties, energiebedrijven, zorgverzekeraars en het waterbedrijf en biedt vervolgens hulp aan aan de huishoudens die schulden hebben.

Wethouder Peter Verschuren: ‘Zo’n 5000 huishoudens in onze gemeente hebben problematische schulden die oplopen tot een gezamenlijk bedrag van minstens 25 miljoen euro. Dat heeft grote maatschappelijke gevolgen: uit onderzoek wordt steeds duidelijker hoe groot de nadelige invloed van geldzorgen is op het gedrag van mensen. In veel gezinnen waar jeugdhulp wordt ingezet, zie je dat schulden en de stress die daarmee samenhangt een groot probleem vormen. Dat geldt ook bij het weer aan werk helpen van mensen.

‘Sinds enkele maanden werken we samen met Geldfit. Geldfit.nl geeft mensen snel inzage in hun financiële situatie, plus adviezen en verwijzingen naar hulpverlening in de buurt. En als onze aanvraag bij het Nationaal Programma Groningen goedgekeurd wordt, kunnen we nog veel meer doen. We gaan dan veel huishoudens intensief begeleiden om uit de schuldproblemen te komen en onder voorwaarden ook schulden van jongeren overnemen.’

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter