Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Betalingsregeling gemeentelijke belastingen

Woont u in Midden-Groningen of bent u ondernemer in Midden-Groningen en heeft de coronacrisis effect op uw inkomen? Dan is een ruimhartige betalingsregeling voor de belastingaanslag 2020 mogelijk.

Kunt u de gemeentelijke belastingen door omstandigheden niet op tijd betalen en wilt of kunt u geen automatische incasso regelen, dan is het eventueel mogelijk om een regeling te treffen. U kunt vragen of u de belasting in termijnen mag betalen. Of dat u de belasting later mag betalen (uitstel van betaling). Het is dus niet zo dat u automatisch uitstel van betaling krijgt als u een bezwaarschrift hebt ingediend!

Bij de beoordeling van een verzoek om een betalingsregeling kijken ze naar een aantal zaken. Bijvoorbeeld uw betaalgeschiedenis. Ze kijken ook naar de hoogte van de aanslag en om welke soort belasting het gaat.

Aanpak
U kunt een betalingsregeling aanvragen via het digitale formulier op de site van de gemeente, onder ‘Direct online regelen’. U kunt een betalingsregeling ook per e-mail (innen@midden-groningen.nl) of schriftelijk (Postbus 75, 9600 AB Hoogezand) aanvragen bij de invorderingsambtenaar.

Deel naar jouw media!