Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Bibliotheken in coronatijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Coronabesmettingen zijn weer in opkomst, ook voor de bibliotheken in onze regio is dit weer aanpassen en plannen maken. Veel activiteiten worden afgelast, maar er gaat ook veel door. Er zijn geen groepsactiviteiten, zoals lezingen aan groepen en klassen. Wel gaan 1 op 1 activiteiten door, zoals het digitaal spreekuur, taalhuis enz. Over het algemeen geldt, met meer dan 2 mensen dan gaat het niet door.

Verder gaat lenen en inleveren van boeken ook gewoon door, in aangepaste vorm met in achtneming van de coronamaatregelen; verder  heel belangrijk de bezorgservice. In het voorjaar gestart voor ouderen en de kwetsbare groepen. Die gaat dus ook gewoon door, ze kunnen dus gewoon boeken gaan lenen. Meer informatie is te vinden op Proatstoul en het online taalhuis zijn terug te vinden op: www.youtube.com/user/groningsebiebs/videos en het speciale kanaal voor Bieblab:www.youtube.com/channel/UChV9qUey4yfYuzBP1ApzOUA

Regio FM heeft een interview gehouden over  alle ontwikkelingen, met Janneke Klok, regiomanager Midden Groningen/ Biblionet Groningen.

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter