Midden-Groningen: CDA komt met Henk Faber Bokaal

Henk Faber is lange tijd als voorzitter betrokken geweest bij CDA Slochteren. In de periode voorafgaand aan de gemeentelijke herindeling bracht hij de drie afdelingen Slochteren, Hoogezand Sappemeer en Menterwolde samen. Hij verbond hen, bouwde de brug. Zo deed hij dat ook in zijn privé en werkzame leven. Hij verbond door zijn enthousiasme en voortvarendheid, maar met oog voor het tempo van iedereen. Hij is op 12 april 2017 op 48-jarige leeftijd overleden. Bijzondere mensen sterven niet, zij gaan wel, maar blijven toch voor altijd. In dat licht heeft het CDA Midden-Groningen, in overleg met zijn weduwe Marjon, gemeend onze waardering voor hem te uiten in de Henk Faber Bokaal.”

De bokaal zal eens per jaar worden uitgereikt door het CDA Midden-Groningen aan een burger. De prijs bestaat naast de bokaal, uit een bedrag van € 200,= waarvan € 100,= voor de bruggenbouwer zelf is en € 100,= voor een lokaal goed doel naar keuze. Dit doel wordt gekozen door de prijswinnaar.

De winnaar wordt bepaald door een combinatie van stemmen via de sociale mediakanalen van CDA Midden-Groningen en door een jury. Die bestaat uit Marjon Bouma (weduwe van Henk), Marlies Roelvink (bestuurslid) en CDA-fractievoorzitter Erianne van der Burg. De winnaar van het voorgaande jaar wordt ook uitgenodigd zitting te nemen in de jury. Dat kan per e-mail (henkfaberbokaal@gmail.com). De nominatie moet voor zondag 25 oktober – uiteraard met onderbouwing – worden ingediend.

Onderstaand een interview met Erianne van der Burg (factievoorzitter CDA Midden-Groningen).

Deel naar jouw media!