Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Dorpentocht 316 in onze regio

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dorpentocht 316:

Mars voor éénheid in Christus, voor de bloei van jouw woonplaats! Wat is Dorpentocht 316? Het is een wandeltocht door Noord Nederland. Samen wandelen met het kruis van plaats naar plaats, tussen Pasen en Pinksteren. Unite in Christ heeft een warm hart voor de mensen van Noord Nederland. Daarom maken ze deze dorpentocht in de vorm van een hart , 42 wandelroutes. Een groep van max 30 personen zal met een kruis naar het betreffende dorp wandelen. De  wandeling is begonnen op 5 april in Wijnjewoude. Daarna 42 dagen van dorp naar dorp (en stad) in Friesland, Drenthe en Groningen. In iedere aankomstplaats zetten ze het kruis neer als teken van hoop en van eenheid in Christus. De volgende dag gaat dit kruis weer met hen  mee naar het volgende dorp. Op 22 mei beëindigen ze hun wandeling weer in Wijnjewoude. Om mee te wandelen kan men zich aanmelden op de website www.dorpentocht316.nl.

Ze zouden graag zien dat de ‘eigen’ mensen uit het dorp waar het kruis de dag daarvoor is aangekomen, wandelen naar het andere dorp. Daar wordt de groep ontvangen door plaatselijke vertegenwoordigers vanuit de verschillende kerken. ’s Avonds 19.30uur zal het kruis (3,5 meter) in het centrum van het dorp opgericht worden. Daar zal het programma van een half uur starten. Per dorp is er namelijk een programma van ca. een half uur waarbij een teamleider van Unite in Christ de leiding heeft, er is aandacht voor het thema (eenheid in Christus en bloei van je dorp) en er wordt voor het dorp gebeden.

De organisatie komt graag in contact met mensen uit de dorpen die mee willen werken aan de organisatie van deze activiteit in hun dorp. Op de website staat welke dorpen op welke data worden aangedaan. Om je hiervoor op te geven mag contact opgenomen worden met info@uniteinchrist.nl Het doel van de tocht is om christenen in de woonplaatsen te verbinden en op te roepen tot gebed voor een geestelijke opwekking. Belangrijk is daarbij het gebed van Jezus: Vader, laat hen (christenen) één zijn, zodat de wereld ziet dat U Mij gezonden hebt (Joh. 17).

Aantocht in onze Regio:

Op 14de April komt de tocht aan om 16:30 in Siddeburen bij het MFC oudeweg 70  Siddeburen, vanuit Appingedam. De 15de vertrekt het kruis om 15:45 naar Slochteren. De 16de vertrek het kruis om 15:45 naar Hoogezand. Deelnemen kan spontaan, het verzoek voor de lopers is om zich te registreren. De afstanden tussen elkaar zal corona-proof zijn.

Foto:  uniteinchrist.nl/dorpentocht-316, Willem Jongsma.

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter