Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Gemeente opnieuw bezuinigen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De gemeente Midden-Groningen gaat opnieuw bezuinigen. Op basis van een vervolgonderzoek door bureau Berenschot heeft het college van burgemeester en wethouders besloten 400.000 euro te bezuinigen op de bedrijfsvoering. Deze bezuiniging komt bovenop op een eerdere bezuiniging van 3,1 miljoen euro op de bedrijfsvoering.

Begin 2020 heeft de gemeente haar bedrijfsvoering laten vergelijken met een aantal andere gemeenten van soortgelijke omvang en kenmerken. Hieruit bleek dat de gemeente in vergelijking met andere gemeenten gemiddeld gezien dezelfde kosten maakt maar dat op sommige terreinen de gemeente juist minder of meer kosten maakt. Voor deze terreinen is het vervolgonderzoek uitgevoerd.

Uit het onderzoek blijkt dat Midden-Groningen een hogere werklast heeft dan de referentiegemeenten. Zo heeft Midden-Groningen een relatief grote sociale problematiek en relatief veel groen en water. Na correctie van deze kenmerken beschouwt Berenschot Midden-Groningen als een gemeente met ‘gemiddelde’ kosten.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter