Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Gemeente treft maatregelen Corona-virus

Het coronavirus houdt ons land in de greep. “Om als gemeente onze belangrijkste dienstverlening zo goed mogelijk op peil te kunnen houden, hebben wij een aantal maatregelen moeten treffen. Daarover hebben wij de afgelopen dagen gecommuniceerd”, aldus Adriaan Hoogendoorn, burgemeester van Midden-Groningen. Het betreft hier o.a. het tijdelijk sluiten van het voormalig gemeentehuis in Muntendam, de Gemeentelijke Kredietbank en de locaties van de BWRI aan de Molenraai en De Vosholen voor zowel medewerkers, als publiek.

Gewijzigde dienstverlening

De dienstverlening van Burgerzaken (bijvoorbeeld identiteitsbewijzen, rijbewijzen, aangifte geboorte of overlijden) vindt met de sluiting van het loket in Muntendam uitsluitend plaats in Hoogezand en Slochteren. Tot 6 april, de voorlopige termijn die onze regering heeft genoemd in deze Corona-crisis, gaat de inzameling van afval voorlopig ongewijzigd door, met uitzondering van het ophalen van textiel. De afvalbrengpunten zijn tijdens de gebruikelijke openingstijden geopend. De dienstverlening van BWRI vindt plaats op de locatie aan de Haydnlaan 2 in Hoogezand.

Gemeentelijke Kredietbank (GKB)

De locatie van de Gemeentelijke Kredietbank (Kerkstraat 38a, Hoogezand) is eveneens gesloten. De GKB is telefonisch bereikbaar tijdens de gebruikelijke spreekuren. De uitbetalingen (uitkeringen en weekgeld) blijven plaatsvinden zoals gebruikelijk.

Sociale teams

De dienstverlening van de sociale teams blijft beschikbaar. Vragen voor de sociale teams vinden bij voorkeur telefonisch plaats. Alleen de locatie van Sociaal Team Zuid, Melkweg 145 Hoogezand blijft beschikbaar, maar alleen na overleg en voor uitsluitend urgente situaties. De andere locaties van de sociale teams zijn gesloten.

Ondernemers

Ook voor ondernemers heeft het Corona-virus gevolgen. Eerder deze week besloot onze regering al dat zelfstandige ondernemers, die door de Coronacrisis financiële problemen hebben, een beroep kunnen doen op de gemeente. “Wij hechten grote waarde aan het feit dat de ondernemers in onze gemeente zo goed mogelijk hun bedrijfsvoering kunnen doorzetten”, stelt Hoogendoorn. Als ZZP’ers door de crisis in acute financiële nood zitten, betaalt de gemeente alvast een voorschot: de zogeheten bijstand voor zelfstandigen. Hoogendoorn: “daar waar het kan, willen we er voor de ondernemers zijn”. De gemeente bereidt zich voor om de landelijke regelingen uit te gaan voeren en stelt hiervoor een speciaal team in om de aanvragen over de regeling zo snel en goed mogelijk te kunnen behandelen. De gemeente verwacht binnen uiterlijk twee weken een dergelijk team beschikbaar te hebben.

Meer informatie

De gevolgen van het Corona-virus voor de dienstverlening van onze gemeente houden we nauwgezet bij op onze website www.midden-groningen.nl. Onder de knop ‘Coronavirus’ vindt u hier alle laatste informatie.

Deel naar jouw media!