Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Gemeente vlagt voor Coming-Outdag

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op donderdag 11 oktober is het  internationale Coming-Outdag. Voor het eerst in de nieuwe gemeente Midden-Groningen zullen de regenboogvlaggen wapperen bij het gemeentehuis in Hoogezand en de locaties Slochteren en Muntendam. Om 9.00 uur zullen burgemeester Adriaan Hoogendoorn en wethouder Jan Jakob Boersma de regenboogvlag hijsen in Hoogezand.

Coming-Outdag verwijst naar het moment waarop een homo, lesbienne, biseksueel, transgender en intersekse personen (LHBTI) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt:  ‘uit de kast komen’ (coming out). “Op deze dag staan we stil bij de emancipatie en zichtbaarheid van onze LHBTI-inwoners, en eigenlijk van iedereen. We vieren de diversiteit in onze samenleving,” aldus burgemeester Hoogendoorn en wethouder Boersma.

In de bibliotheek van Hoogezand wordt in de week van Coming-Outdag speciaal aandacht geschonken aan LHBTI met een roze tafel vol literatuur en film over dit thema.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn en zijn collega’s in de provincie Groningen ondertekenen donderdag 11 oktober het Regenboogconvenant. Dit gebeurt tijdens het 2e Regenboogsymposium in het provinciehuis in Groningen. Doel is alle gemeenten te stimuleren zich in te zetten voor veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTI’ers.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter