Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Gemeente zet in op veiligheid in 2019

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Het college van de gemeente Midden-Groningen heeft het Jaarplan Veiligheid Midden-Groningen 2019 vastgesteld. Daarin heeft de gemeente zes speerpunten bepaald waar dit jaar extra op wordt ingezet. Daarvan zijn twee speerpunten nieuw: de aanpak van de problematiek die de komst van het windmolenpark N33 waarschijnlijk met zich mee brengt en de aanpak van cybercrime/gedigitaliseerde criminaliteit.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn zegt: “We hebben de komst van het windmolenpark opgenomen als prioriteit omdat we helaas rekening moeten houden dat er meer acties tegen het windmolenpark komen. De veiligheid is in het geding en daarom geven we de aanpak hiervan prioriteit. Dit betekent niet dat we voor het windmolenpark zijn, integendeel! We zijn tegen het park, maar we tolereren eigenrichting niet. Daarnaast hebben we cybercrime als prioriteit toegevoegd omdat het aantal gevallen van digitale vormen van criminaliteit ook in onze gemeente toeneemt.”

Zes speerpunten

De speerpunten zijn gebaseerd op actuele lokale en landelijke prioriteiten, criminaliteitscijfers, het veiligheidsbeleid van de drie gemeenten die zijn opgegaan in de gemeente Midden-Groningen, de input van politie en justitie, van ketenpartners en het landelijk en regionaal beleid. De andere vier speerpunten zijn:

– Geweld: aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling;

– Veilige woon- en leefomgeving : sociale (woon) overlast/burenruzies en verwarde personen;

– Jeugd en veiligheid: problematische jeugd en jeugdgroepen;

– Ondermijnende en georganiseerde criminaliteit: bestuurlijke aanpak georganiseerde criminaliteit algemeen en aanpak drugscriminaliteit.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter