Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Gemeentehuizen sluiten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Inwoners van Midden-Groningen, kunnen vanaf 12 juli 2021 bij het nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand terecht voor alle gemeentelijke dienstverlening op het gebied van Publiekszaken. De gemeente Midden-Groningen kiest voor één centrale locatie voor het bestuur, de ambtelijke organisatie en de dienstverlening.

Wat betekent dit voor de inwoners
Door Publiekszaken op één centrale plek te huisvesten kan de gemeente efficiënter werken en kan de gemeente veel ruimere openingstijden bieden dan nu het geval is. Op dit moment wordt de dienstverlening nog vanuit drie locaties geleverd, waarbij de dienstverlening burgerlijke stand centraal vanuit Slochteren plaatsvindt. Voor de overige dienstverlening kan de inwoner nu terecht in Hoogezand en gedurende een beperkt aantal uren in Muntendam en Slochteren.

Wat gebeurt er met de andere gemeentehuizen
Door de ontwikkelingen rondom Corona werken meer medewerkers thuis. Medewerkers zullen ook in de toekomst vaker thuiswerken. Daardoor is er in het nieuwe gemeentehuis in Hoogezand voldoende capaciteit om alle medewerkers een werkplek te geven en de gemeentehuizen in Muntendam en Slochteren geheel te sluiten. De locatie in Muntendam is onderdeel van het nieuwe centrumplangebied Muntendam. De gemeente kijkt nog naar de herbestemming van het gebouw in Slochteren.

Huis-aan-huis folder
Vlak voor de verhuizing naar het Huis van Cultuur en Bestuur (begin juli) verspreidt de gemeente een folder huis-aan-huis waarin staat waar en wanneer de inwoners terecht kunnen voor welke dienstverlening en vanaf wanneer dit precies ingaat.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter