Midden-Groningen: Hans Haze stopt als raadlid

Het bestuur van GemeenteBelangen Midden-Groningen deelt mede dat Hans Haze te kennen heeft gegeven te stoppen met zijn raadswerkzaamheden namens GemeenteBelangen Midden-Groningen met ingang van 17 december aanstaande. In de afgelopen periode is gebleken dat hij en de griffier van de gemeenteraad meer dan vriendschappelijke gevoelens voor elkaar hebben. Vanuit het perspectief van integriteit heeft hij daarom de conclusie getrokken dat hij moet stoppen als raadslid voor de raad van Midden-Groningen.  Als bijkomend aspect had hij eerder ook al bij het bestuur en de fractie aangegeven de werkdruk als raadslid in combinatie met zijn lidmaatschap voor Provinciale Staten (Groninger Belang) te hoog te vinden naast zijn normale werkzaamheden als zelfstandig financieel adviseur.

Haze was de initiatiefnemer voor de vorming van GemeenteBelangen, die vanuit de lokale partijen van de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde is gevormd. Met het stoppen van Haze als raadslid en voormalig fractievoorzitter verdwijnt daarmee ook de grondlegger van GemeenteBelangen van het politieke toneel. Hij blijft wel provinciaal Statenlid voor Groninger Belang. Met Hans Haze verliezen we een bekwaam en flamboyant raadslid. Een aderlating voor de fractie van GemeenteBelangen Midden Groningen.
Het bestuur en de fractie gaan binnenkort gesprekken starten om voor zijn opvolging te zorgen.  Foto: Gemeentebelangen Midden-Groningen.

Deel naar jouw media!