Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Live bijeenkomst verlichting windmolens

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gemeenteraad Midden-Groningen laat zich donderdag informeren over mogelijkheden om verlichting op windmolens uit te schakelen. De gemeenteraad van Midden-Groningen heeft al meerdere keren aandacht gevraagd voor mogelijkheden om de hinderlijke verlichting op de windmolens aan de N33/A7 uit te schakelen. Strenge regelgeving zorgt ervoor dat dit op korte termijn niet mogelijk lijkt, terwijl alle betrokken partijen hun medewerking willen verlenen.Reden voor de gemeenteraad Midden-Groningen om zich te laten informeren over de actuele regel- en wetgeving rondom de verlichting op windmolens.

De Tweede Kamer heeft onlangs een motie van Dhr. Moorlag aangenomen waarin verzocht wordt om de lichthinder van windmolens binnen twee jaar weg te nemen. De raad heeft Dhr. Veldink, Lecturer Sustainability, Energy and Business Ethics aan de Hanzehogeschool in Groningen uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Dhr. Veldink is expert op gebied van de wet- en regelgeving rondom de verlichting op windmolens. Ook werkt hij al langere tijd aan een convenant om overheden, maatschappelijke organisaties en eigenaren van windmolenparken bij elkaar te brengen om de politieke druk op te voeren.

De informatiebijeenkomst is op 18 maart vanaf 15:00 uur voor iedereen live te volgen via de website van de gemeenteraad: bestuur.midden-groningen.nl

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter