Midden-Groningen: Innovatiefestival gaat door

Onder de overkoepelende naam Innovatiefestival Midden-Groningen worden leerlingen van groep 8 ook dit cursusjaar weer op meerdere momenten en op verschillende manieren geïnformeerd over de mogelijkheden binnen de wereld van techniek en over moderne vaardigheden, met het doel ze voor techniek te interesseren.

Andere opzet 

Het Innovatiefestival Midden-Groningen is een unieke samenwerking tussen Biblionet Groningen, de gemeente Midden-Groningen, het basis- en voortgezet onderwijs in onze gemeente en regionale bedrijven. Men heeft dit cursusjaar een alternatieve opzet bedacht, die voldoet aan de door het ministerie opgelegde veiligheidseisen rondom Covid-19. 

Wethouder Jaap Borg: “De coronacrisis leert ons hoe belangrijk techniek is in ons dagelijks leven: voor dagelijkse communicatie, werken op afstand, medische ontwikkelingen, noem maar op. Juist daarom is het zo mooi dat het Innovatiefestival Midden-Groningen doorgaat! Want enthousiasme voor techniek en innovatie nu, biedt een belangrijke basis voor de leerling later.” 

Vier onderdelen 

Het Innovatiefestival bestaat uit vier onderdelen, de basisscholen kunnen inschrijven voor alle onderdelen of een selectie maken uit: de workshop ‘Innovatie in de praktijk’ op het dr. Aletta Jacobs College, de ‘Innovatiewedstrijd Serious Game’ van Biblionet Groningen en de daaraan gekoppelde finale – met pitches van leerlingen – in het theater. Als afsluiting is er dan op vrijdag 30 april 2021 een groot ‘Innovatiefestival’, met een keur aan innovatieve workshops door bedrijven en instellingen. Dit eindfestival, dat zal plaatsvinden in Het Kielzog en in de bibliotheek te Hoogezand, is overigens voor iedereen toegankelijk.   

Bedrijfsbezoek 

De aan het Innovatiefestival Midden-Groningen gekoppelde bedrijfsbezoeken krijgen dit schooljaar ook een andere vorm. Normaal gesproken gaan de leerlingen op bezoek bij een bedrijf, nu maken vijf regionale ondernemingen een korte digitale bedrijfspresentatie voor de kinderen en geven daarin tevens een opdracht voor de Innovatiewedstrijd Serious Game. Ook is er een (digitale) koppeling tussen de workshop die wordt gegeven op het Aletta en het regionale bedrijfsleven om te laten zien hoe techniek in de praktijk wordt toegepast. 

Interview:

Deel naar jouw media!