Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Koning Willem-Alexander op werkbezoek in Overschild en Siddeburen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Koning Willem-Alexander bracht woensdagmiddag een bezoek aan Overschild en Siddeburen in de gemeente Midden-Groningen. Beide dorpen zijn zwaar getroffen door de bevingen als gevolg van de gaswinning. Vanwege de coronacrisis (COVID-19) worden de gedupeerden van de aardgaswinning geconfronteerd met aanvullende problematiek.

De Koning startte zijn bezoek in Overschild in dorpshuis De Pompel. Daar nam hij deel aan een rondetafelgesprek met enkele inwoners uit het dorp en burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen. De aanwezigen vertelden over hun ervaringen met de bevingen en de invloed daarvan op hun dagelijks leven. Na het gesprek bezocht de Koning tijdens een rondwandeling de dorpskern. Deze wordt grotendeels gesloopt vanwege de aardbevingsschade. Er komt duurzame nieuwbouw voor in de plaats. De wandeling leidde ook langs woningen en panden die worden versterkt en verduurzaamd. Het herinrichtingsplan voor de dorpskern is in overleg met de inwoners van Overschild tot stand gekomen.

Vervolgens bezocht de Koning het nabij gelegen dorp Siddeburen. Onlangs is daar in de voormalige Protestantse kerk een aardbevingsbestendig en duurzaam multifunctioneel centrum (MFC) in gebruik genomen. Het MFC huisvest onder meer een huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapiepraktijk, kantoorruimte voor zorgorganisaties, een bibliotheek en een algemene ruimte waar de dorpsverenigingen, clubs en dorpsbewoners gebruik van kunnen maken. Bij aankomst kreeg de Koning een rondleiding door het centrum. Aansluitend sprak hij met de gebruikers van het MFC, vertegenwoordigers van enkele verenigingen, vrijwilligersorganisaties en dorpsbewoners over hun ervaringen met de aardbevingsproblematiek. Ook kwam de impact van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan ter tafel. Veel van de activiteiten in het MFC richten zich op verbinden en samenwerken. De medewerkers vertelden over hoe zij deze hebben aangepast om toch zoveel mogelijk van de activiteiten op een verantwoorde manier door te kunnen laten gaan.

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter