Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Magazine Ontdek Cultuur

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De Fraeylemaborg en Borg Welgelegen, de Noordermolen en de Koepelkerk , het Kielzog en het Nationaal Bus Museum, maar ook ateliers, de bibliotheken en allerhande instellingen waar je zelf aan de slag kunt: ze staan allemaal in het nieuwemagazine Ontdek Cultuur in Midden-Groningen. Het tijdschrift is een idee van de Culturele Compagnie, het samenwerkingsverband van de culturele instellingen in Midden-Groningen. Het is in opdracht van de gemeente Midden-Groningen uitgevoerd door Ontdek Midden-Groningen.

“Juist nu is het van belang om te laten zien wat we allemaal in huis hebben,” zegt Marjon Edzes, directeur van de Fraeylemaborg. “In het magazine lees je dat er een draak in het bijbelverhaal is geschilderd op de gewelven van de kerk van Noordbroek. Dat we prachtige lintdorpen hebben waarvan beschermd dorpsgezicht Kiel-Windeweer eruit springt. Dat je hier kunt leren dichten, zingen of beeldhouwen. En natuurlijk dat er veel mooie musea en erfgoed zijn. Mensen bezoeken of bewonen graag een regio waar veel cultuur is, daar word je gelukkig van.”

Wethouder cultuur José van Schie kreeg het eerste exemplaar overhandigd. “Het is heel mooi geworden, en nodigt echt uit. Er is heel veel te doen in onze gemeente, en ik hoop echt dat we snel weer gasten en deelnemers mogen ontvangen op al deze plekken. Vanuit de gemeente zetten we ons in om cultuur te ondersteunen, en daar hoort dit magazine bij. Er wordt wel eens gedacht dat alles digitaal moet, maar de ervaring leert dat mensen graag even een boekje doorbladeren. Daarom komen de Ontdek Cultuur magazines straks in het voorjaar overal te liggen, en liggen ze nu al in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.” Foto: Wilco van de Laan.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter