Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Ondertekening convenant ‘Nu Niet Zwanger

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Op dinsdag 22 januari is het convenant ‘Nu Niet zwanger’ ondertekend tussen GGD GHOR Nederland*, Impology (vanuit kans voor de Veenkoloniën) en de gemeente Midden-Groningen.

Hiermee is het startsein gegeven voor een nieuwe aanpak voor (potentiële) ouders met een hoge kwetsbaarheid. Gezamenlijk slaan zij de handen ineen om ongewenste en ongeplande zwangerschappen te voorkomen. Dit programma is landelijk uitgerold en Midden-Groningen start als 1e gemeente in de provincie Groningen, na de stad Groningen.

Het programma is ontwikkeld in Tilburg en richt zich op kwetsbare (potentiële) ouders, waar vanwege multiproblematiek, het in deze fase van hun leven niet wenselijk is dat zij een kind krijgen. Denk aan ernstige psychiatrische problematiek, verstandelijke beperking, verslaving, dakloosheid, schulden, loverboyproblematiek en illegaliteit.
Kern van de aanpak is het aangaan van het gesprek over hun kinderwens, seksualiteit en anticonceptiegebruik. Indien nodig wordt er praktische, financiële en organisatorische ondersteuning geboden bij het regelen van anticonceptie. Naast gesprekken met de doelgroep worden ook hulpverleners getraind in deze specifieke gespreksvoering, zodat het op termijn een normaal onderwerp is in de gesprekken die al met mensen worden gevoerd.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter