Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Ook mantelzorgers Mondkapjes

Sinds 18 mei komen ook mantelzorgers in aanmerking voor persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes en handschoenen. Als degene voor wie je zorgt besmet lijkt te zijn met het Coronavirus moet hij of zij worden getest. Blijkt dat er daadwerkelijk sprake is van Coronavirus, dan kun je aanspraak maken op de persoonlijke beschermingsmiddelen.

In aanmerking komen mantelzorgers die intensieve zorg verlenen aan kwetsbare mensen met (symptomen van) het Coronavirus waarbij de afstand van 1,5 meter niet kan worden aangehouden vanwege noodzakelijke verpleging en/of verzorging.

Neem contact op met de huisarts of een infectie-arts van de GGD. De huisarts komt op huisbezoek of de test wordt afgenomen door een (mobiele) testvoorziening in de regio.
Tot de testuitslag bekend is, kan je als mantelzorger met een elektronisch recept van de huisarts of de GGD, op naam van degene die word getest, een korte termijn pakket PBM  gratis ophalen bij de apotheek. Dit pakket bevat: handschoenen, chirurgische mond-neusmaskers, bril, schorten en een flacon desinfectans.

Is de testuitslag positief? Dan stelt de huisarts of de GGD een elektronisch recept op, op naam van degene voor wie je mantelzorger bent. Je kunt dan als mantelzorger bij de apotheek een lange termijn pakket PBM ophalen, of thuis laten bezorgen. Ook dit pakket is gratis.
Is de testuitslag negatief? Dan zijn de beschermingsmiddelen voor jou als mantelzorger niet meer nodig. Meer weten over persoonlijke beschermingsmiddelen en testen? Kijk op de websites van mantelzorg.nl en het RIVM. Voor vragen kunt u bellen met nummer 0598 – 36 49 00 of mailen naar: Mantelzorg@kwartierzorgenwelzijn.nl

Deel naar jouw media!