Midden-Groningen: Reis terug in de tijd

Van 30 september tot en met 11 oktober is het weertijd voor de Kinderboekenweek, die dit jaar in het teken staat van geschiedenis met het thema ‘’En toen?’’. Tijdens de Kinderboekenweek (en daarna) organiseren de Bibliotheken in Midden-Groningen een heleboel leuke activiteiten waarbij je terug in de tijd reist. Ga bijvoorbeeld schat zoeken of dansen als een mummie tijdens het Kinderboekenweekspektakel, of reis met stadsdichter Renée Luth terug naar de oertijd. Ook komt kinderboekenschrijfster en illustrator Jeska Verstegen op bezoek. De Bibliotheken barsten van de leuke activiteiten!

Ze trappen de Kinderboekenweek af met het Kinderboekenweekspektakel, in samenwerking met het Kielzog. Woensdag 30 september van 15:00 tot 17:00 is er een middag vol archeologie, dansen uit de oudheid, schat zoeken en verhalen maken. Gratis kaarten kunnen worden gereserveerd bij het Kielzog en via hun website.

Teletrotters en temponauten opgelet; we maken een tijdmachine! Donderdag 1 oktober kun je een tijdmachine bouwen in de bibliotheek Harkstede van 15:00 tot17:00. Ga op reis naar het verleden of de toekomst. Bij elke periode hebben we een challenge. Reis mee in de tijd! Op maandag 5 oktober is deze activiteit ook in de Bibliotheek Noordbroek ,dinsdag 6 oktober in Bibliotheek Siddeburen, donderdag 8 oktober in Bibliotheek Zuidbroek en vrijdag 9 oktober in Bibliotheek Slochteren. De activiteit is in alle gevallen van 15:00 tot 17:00, voor kinderen van 4 t/m12 jaar.

Op woensdag 7 oktober komt kinderboekenschrijfster en illustrator Jeska Verstegen op bezoek in de Bibliotheek Hoogezand. Kortgeleden verscheen haar boek Ik zal je bewaren bij uitgeverij Querido. Een heel persoonlijk verhaal over haar jeugd. Ze zal hierover vertellen en ook uit voorlezen. Jeska zal ook een bijzonder filmpje laten zien en ze gaat een quiz met jullie doen. En weet je wat je daarmee kunt winnen? Dat kun je vast wel raden. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, van 15:00tot 17:00. Meld je aan via de website: www.biblionetgroningen.nl/hoogezand.

Voor de allerkleinsten is er op woensdag 7 oktober het voorlezen in het donker. Kinderen vanaf 2,5 jaar kunnen met de bibliotheek meereizen in een bus van het Busmuseum naar Borg Welgelegen waar we een leuk verhaal gaan voorlezen. Uiterlijk 18.20 aanwezig in de hal van het Kielzog, waarna we vertrekken naar Borg Welgelegen. Om 19:30 vertrekt de bus weer richting de Bibliotheek. Opgave is online en inclusief 1 begeleider. Kom vooral verkleed, dan maken we een leuke groepsfoto na afloop!

Tijdens de Kinderboekenweek kun je doorlopend ook nog de Stickerspeurtocht over ruimtereizen en geschiedenis doen in de BibliotheekHoogezand en zijn er in alle Bibliotheken leuke doe boeken over het thema om gratis mee te nemen.

Extra activiteiten

De Kinderboekenweek eindigt officieel op 11 oktober, maar zij gaan nog even door met het thema terug in de tijd. Op woensdag 14 oktober van 15:00 tot 16:30 kun je een foto maken van je herinnering in de Bibliotheek Hoogezand. Misschien heb je een mooie herinnering die je graag wilt bewaren. Je kan er dan een foto van maken. Hoe? Dat ga je beleven deze middag. Het is meteen ook een les over de geschiedenis van de fotografie. De inloop is vanaf 14:30, voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Op woensdag 23 oktober van 15:00 tot 16:15 kun je terug in de tijd reizen met de gekke uitvinder en stadsdichter Renée Luth en ga je terug naar de prehistorie. Ga jij terug naar de tijd van dinosaurussen? Of ga jij naar de tijd van de oermensen? In Renée haarlaboratorium kun je een oer ei van woorden uitbroeden en met die woorden uit dat ei fantaseer je over hoe de wereld er zou uitzien als jij toen uitvinder was geweest. Je maakt een tekening, gedicht, verhaal of liedje waarin je nieuwe monsterlijk enge of juist superlieve dinosaurussen bedenkt. Of bedenk je juist liever nieuwe uitvindingen voor de oermensen? Voor kinderen van8 t/m 12 jaar, inloop vanaf 14:30.

Let op: voor alle activiteiten geldt dat je je moet aanmelden via de website (www.biblionetgroningen.nl/agenda).Vanwege het coronavirus is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor elke activiteit. Alle activiteiten zijn gratis.

Deel naar jouw media!