Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Schuldhulpmaatjes verwelkomt

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

In februari  hebben 8 schuldhulpmaatjes die zich in Midden-Groningen gaan inzetten hun opleiding afgerond. Op maandag 15 maart om 15.00 uur heet wethouder Peter Verschuren de vrijwilligersorganisatie SchuldHulpMaatje “Soamen kop ter veur” officieel welkom in de gemeente. Door de coronamaatregelen kunnen de schuldhulpmaatjes er zelf niet bij zijn. Maarten van der Spek, de voorzitter van het bestuur, neemt de honneurs waar.

Wethouder Peter Verschuren: ‘Ik ben blij met de komst van SchuldHulpMaatje. We zetten al veel middelen in om de schuldenproblematiek terug te dringen. De nieuwe schuldhulpmaatjes ondersteunen ons daar goed in. Ze zijn door inwoners rechtstreeks te benaderen met een hulpvraag. Daarnaast werken de schuldhulpmaatjes ook samen met de Kredietbank om bijvoorbeeld mensen te helpen die een schuldsanering hebben.’

Schuldhulpmaatjes zijn vrijwilligers die opgeleid worden om mensen met (dreigende) financiële problemen te helpen. Mensen kunnen voor een langere periode rekenen op deze gratis ondersteuning. Via de website van SchuldHulpMaatje (www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/midden-groningen/) kunnen inwoners van Midden-Groningen zich aanmelden als vrijwilliger of zich melden voor ondersteuning bij financiële problemen.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter