Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Staking in het WMO-vervoer

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

FNV Taxi heeft aangekondigd op vrijdag 30 november te gaan staken in het Wmo-vervoer in Midden-Groningen. Maakt u gebruik van het Wmo-vervoer van Publiek Vervoer? Dan kunt u die dag misschien niet reizen.

De gemeente Midden-Groningen onderzoekt of het ziekenhuisvervoer anders kan worden geregeld. FNV Taxi is bang dat dit taxichauffeurs hun baan kost. Mede daarom heeft de gemeente besloten om meer tijd te nemen voor het onderzoek. De FNV heeft desondanks besloten om te gaan staken op vrijdag 30 november 2018.

Wat ga ik merken van de staking?

Wilt u op 30 november reizen met de Wmo-taxi van Publiek Vervoer? Dan is er een kans dat dit niet lukt. In de pers heeft de FNV gezegd dat belangrijke ritten naar het ziekenhuis wel doorgaan. Wilt u weten of u vrijdag kan worden vervoerd of dat uw rit vrijdag door kan gaan? Dan kunt u bellen met De Grooth Vervoer. Het telefoonnummer is 0800- 40 20 104.

Waarom is er een staking?

De FNV is bang dat door de plannen van de gemeente er banen verdwijnen van chauffeurs. De gemeente heeft besloten om meer tijd te nemen om de plannen goed te onderzoeken en alle belangen daarbij af te wegen. In ieder geval tot 1 juli 2019 verandert er niets in het ziekenhuisvervoer in de gemeente Midden-Groningen. De FNV vindt deze toezegging niet voldoende. De gemeente betreurt dat de FNV niet wil praten en gaat staken. Doordat de staking laat is aangekondigd, zorgt de FNV ervoor dat klanten van het Wmo-vervoer vaak geen alternatief vervoer hebben kunnen regelen. Dit is niet in het belang van de mensen die afhankelijk zijn van het Wmo-vervoer vindt de gemeente.

Wordt er ook gestaakt in het leerlingenvervoer?

Nee, deze staking is in het Wmo-vervoer. We gaan ervan uit dat de kinderen in het leerlingenvervoer gewoon naar school kunnen en daarna weer terug naar huis.

Kan de gemeente iets voor mij doen?

De gemeente roept de FNV op om de staking niet door te laten gaan. Veel mensen zijn afhankelijk van het Wmo-vervoer en hebben geen andere mogelijkheden om te reizen. Deze staking heeft daarom een groot effect op deze reizigers. Daarnaast heeft de gemeente toegezegd om meer tijd te nemen voor veranderingen in het ziekenhuisvervoer, dus er is nu geen reden om te staken. Als de staking toch doorgaat, dan kan de gemeente u niet op een andere manier vervoeren. Hopelijk kunt u met de hulp van familie, vrienden of buren toch reizen.

Meer informatie

Wilt u weten wat de staking voor u als klant van het WMO-vervoer betekent? Neem dan contact op met De Grooth Vervoer. Het telefoonnummer is 0800- 40 20 104 of kijk op de website www.publiekvervoer.nl

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter