Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Stemlocaties moeten toegankelijker

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

De gemeente Midden-Groningen heeft besloten de stemlocaties in de gemeente aan te passen aan de hoogste normen voor toegankelijkheid. Uit een onderzoek blijkt dat veel locaties nu niet aan de normen voor toegankelijkheid voldoen. De gemeente streeft naar een 100% toegankelijkheid van de stemlocaties bij de volgende verkiezingen. Het college vraagt daarom de gemeenteraad om het budget voor de aanpassingen beschikbaar te stellen bij het vaststellen van de begroting 2021.

Verantwoordelijke wethouders Jan Jakob Boersma en Erik Drenth staan vierkant achter de aanpak. Wethouder Boersma geeft aan: “De gemeente Midden-Groningen is natuurlijk wettelijk verplicht tot aanpassingen. Maar daar bovenop maken wij als gemeente de morele keuze om te investeren en direct ook aan de allerhoogste normen hiervoor te voldoen. Wij doen dit vanuit de overtuiging dat inwoners altijd mee moeten kunnen doen in Midden-Groningen.”

Een deel van de aangewezen stemlocaties in de gemeente Midden-Groningen is eigendom van de gemeente zelf. Maar een deel van de stemlocaties is ook eigendom van andere organisaties. De gemeente stimuleert en ondersteunt deze externe gebouweigenaren de stemlocaties ook aan te laten passen. Wethouder Boersma: “Wij willen hier echt werk van maken. Daarom willen we zorgen dat er een subsidieregeling komt voor de externe gebouweigenaren, om deze aanpassing mede mogelijk te maken.”

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter