Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Uitgaven aan beschermingsbewind

De SP Midden-Groningen heeft schriftelijke vragen gesteld aangaande de uitgaven aan het beschermingsbewind. Al jarenlang krijgt de gemeenteraad te horen dat de uitgaven van de gemeente aan beschermingsbewind snel toenemen. Inmiddels wordt een groot en groeiend deel van de bijzondere bijstand betaald aan commerciële bewindvoerderskantoren. De fractie van de SP vraagt zich af of dat niet anders kan. In het verleden hoorde de SP dat de GKB van Midden-Groningen gaat onderzoeken of ze bewindvoering zelf kan uitvoeren. de SP stelt; Daar moest ik weer aan denken toen ik op 20 oktober 2020 op Binnenlands Bestuur las dat de gemeente ’s Hertogenbosch de uitvoering van beschermingsbewind naar zich toe gaat trekken. De dienstverlening aan inwoners met financiële problemen moet daarmee beter en goedkoper worden. Eerder al heeft ook de gemeente Groningen dat gedaan. De SP-fractie wil graag weten wat Midden-Groningen belemmert om deze voorbeelden te volgen. De SP stelt de volgende vragen:

  1. Hoeveel is de gemeente jaarlijks kwijt aan beschermingsbewind door commerciële bedrijven?
  2. Bent u het met de SP eens dat met kracht geprobeerd moet worden deze uitgaven omlaag te brengen? Indien nee, waarom niet?
  3. Kunnen deze uitgaven naar uw mening omlaag gebracht worden door het beschermingsbewind in eigen beheer te nemen? Zo ja, hoeveel zou ons dit op kunnen leveren? Zo nee, waarom niet?
  4. Hebt u plannen om beschermingsbewind uit te laten voeren door de GKB? Indien nee, waarom niet?
  5. Ziet u andere mogelijkheden om de kosten van beschermingsbewind omlaag te brengen? Indien ja, wat zijn die mogelijkheden en welke actie hebt u al ondernomen?

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter