Midden-Groningen: Woeste Willem meert aan

In de week van 10 augustus brengt de bekende piraat Woeste Willem van het gelijknamige prentenboek een bezoek aan meerdere locaties in Midden-Groningen. Er zal worden voorgelezen uit het prentenboek en een bootjeswedstrijd worden gehouden. Hierbij kunnen kinderen het mooiste en beste bootje gaan maken. Het beste bootje wint een prijsje. Je kunt je aanmelden via www.biblionetgroningen.nl/agenda, maar aanmelden is niet verplicht. Alle activiteiten zijn van 10:30 tot 12:00 en gratis.

11 augustus Meeden–Rond het Dorphuisplein; 12 augustus Slochteren -voor het Houtstek; 13 augustus Siddeburen -het Schildmeer;  14 augustus Harkstede – Grasveld naast de Bibliotheek.

Woeste Willem
Het prentenboek Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert is een oude bekende in kinderboekenland. Het boek met de zachtaardige gepensioneerde piraat werd voor het eerst in 1992 gepubliceerd, maar is nog altijd populair. Dit jaar was het onderdeel van Geef een Prentenboek Cadeau, een initiatief waarbij een (prenten)boek tijdelijk voor 2,50 euro te koop is. De leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. Dit jaar was dat Woeste Willem als prentenboek en Koning van Katoren als jeugdboek.

Deel naar jouw media!