Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Monument en cultuur-tocht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Het cultureel centrum het Kielzog organiseert dit jaar de Monument-en-Cultuur-tocht. Stap op de fiets, in de auto of trek je goede wandelschoenen aan zaterdag 12 september. En volg het spoor langs molen en kerken, langs geschiedenis verhalen en een voormalig station. En ontmoet poëzie, muziek, schilderkunst en fotografie in diverse hoedanigheden. Het is een route van ongeveer 6,7 kilometer. De activiteiten zullen zoveel mogelijk buiten plaats vinden, zodat iedereen de ruimte hebben om te genieten van de culturele activiteiten.

Helaas gaat Open Monumentendag in de gemeente Midden-Groningen wegens de inmiddels bekende redenen niet door. Een aantal van de monumenten in Kolham en Sappemeer openen toch graag de deuren. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. Deze monumenten lenen zich perfect als podium voor diverse culturele activiteiten. Vandaar dat Kielzog bij deze locaties cultuur in de breedste betekenis van het woord heeft gezocht

Programma:
1. Protestantse Kerk Kolham. Hoofdweg 44, Kolham
Voordracht Dichterscollectief Hoogezand om 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30

Dichterscollectief Midden-Groningen nodigt iedereen uit om te komen luisteren naar gedichten. Poëzie begint steeds meer te leven in onze gemeente en zorgt voor verbinding tussen inwoners. Ontmoet de dichters in het mooie kerkje van Kolham: met om 13.30 en 14.30 uur gedichten van Remda Spoelstra en Mara Naomi Min en om 15.30 en 16.30 uur Chantal Ramaker en Gerard Rozeboom. Voor jonge kinderen zijn de kindergedichten van Remda Spoelstra ook zeker een aanrader. Mara Naomi Min en Chantal Ramaker brengen hartverwarmende poëzie, terwijl bij Gerard Rozeboom afscheid als rode draad door zijn gedichten loopt.

2. Woldjespoorstation, Eikenlaan 62, Kolham
Realistisch schilderen met Dirk Jan Zetstra van de Kielzog Kunstwerkplaats. Doorlopend programma.

‘Niets is zo mooi als op een plat vlak iets te maken wat er driedimensionaal uitziet. Illusie ten top. Dat is wat mij motiveert om te schilderen. Het is telkens weer een uitdaging om de juiste verhouding, kleur, compositie en penseelstreek te gebruiken om tot een mooi resultaat te komen. Op Kielzog geef ik de cursus ‘realistisch schilderen’. Daar mag ik de cursisten alles leren wat nodig is om te komen tot een realistisch portret, landschap of stilleven.’ Dirk Jan Zetstra.

Muziek door Luz & Olmo met jazz, blues en R&B om 14.15 – 15.00 en 15:30 – 16:15

3. Molen de Entreprise, Hoofdweg 90, Kolham
Ga aan de slag met afgeschreven boeken van de Bibliotheek en doe mee aan de wedstrijd Bijzondere Boeken. Streep je gedicht, maak een schatkist van een avonturenboek, kook een soepje van een kookboek, een sculptuur van een kunstboek of doe iets anders. De resultaten worden geëxposeerd in de Bibliotheek en eind november wordt de winnaar bekend.

De Bladbloazers
Na een half jaar ‘pauze’ gehad te hebben, zullen de Bladbloazers a.s. 12 september weer een 1.5 meter optreden geven in de straten van Kolham. Tijdens uw bezoek aan de monumenten in Kolham zult u de Bladbloazers vast ergens tegenkomen en/of horen. De Bladbloazers verheugen zich op het optreden en zien u graag a.s. 12 september bij een van de monumenten.

4. Ecomotion, Hoofdweg 137, 9615 AC Kolham
Muziek om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00

De muziek wordt verzorgt door The Red Cheeks.

5. Brandpunt , Noorderstraat 27 , Sappemeer
Fotografie met Wilco van der Laan.
Allround natuurfotograaf Wilco van der Laan fotografeert en is woonachtig in Slochteren. Hij fotografeert nu ongeveer zes jaar.
Na aanleiding van persoonlijke ervaringen heeft Wilco van der Laan een diepgewortelde passie ontwikkeld voor de natuur. De natuur wil hij voor mensen vastleggen om deelgenoot te laten zijn van zijn verwondering over de schepping en een stukje bewustwording te creëren.

6. St. Willibrordeskerk, Noorderstraat 154, Sappemeer
Kielzog orkest.

Doorlopend programma Foto’s maken o.l.v. Kitty Boon
Kijken door een fotocamera geeft een andere focus op de omgeving dan zonder camera.
Op die manier kijken verrast en en verwonderd.
Met creatieve middelen kan je die foto nog specialer maken.
Dat laat De workshopleider u zien door samen rond te gaan in de wilibroderskerk.
De workshopleider geeft u tips tijdens het fotograferen.

Adressen:

Protestantse Kerk Kolham. Hoofdweg 44, Kolham

Woldjespoorstation, Eikenlaan 62, Kolham

Molen de Entreprise, Hoofdweg 90, Kolham

Ecomotion, Hoofdweg 137, 9615 AC Kolham

De Ontmoetingskerk/Brandpunt , Noorderstraat 27 , Sappemeer

St. Willibrordeskerk, Noorderstraat 154, Sappemeer

DATUM
za. 12 september 2020

TIJD
13:00 uur

TIJDEN
van 13:00 tot 17:00 uur

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter