Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Muntendam: sluiting D.G. van den Noortbad onafwendbaar

Het college van burgemeester en wethouders van Menterwolde heeft besloten dat de sluiting van het zwembad D.G. van den Noortbad in Muntendam onafwendbaar is. Op verzoek van de gemeenteraad zijn meerdere gesprekken met zwemschool De Krabbelaar gevoerd om te onderzoeken of er een overdracht van het D.G. van den Noortbad aan De Krabbelaar alsnog mogelijk was, dit heeft helaas niet tot een overeenkomst geleid.
Tijdens de overleggen met De Krabbelaar is gesproken over overname van beheer, exploitatie en onderhoud van het zwembad. De zwemschool wilde het bad met een eenmalige financiële bijdrage van de gemeente voor de periode van vijf jaar exploiteren, maar dit biedt de gemeente geen financieel voordeel. Daarnaast wilde De Krabbelaar ook vrijheid in de vaststelling van de tarieven en de openingstijden, daarmee zou het volgens de gemeente onzeker worden of de inwoners en verenigingen op voldoende momenten en voor reële prijzen van het bad gebruik kunnen maken. Dit is voor het college geen ideale situatie.
Er is ook gekeken of de gemeente het zwembad toch zelf in stand kon houden. Hiervoor zijn echter forse investeringen nodig, want het zwembad is gedateerd en aan groot onderhoud toe. De kosten om het zwembad open te houden zijn te hoog voor de gemeente en passen ook niet in de bezuinigingsopgave die de gemeente heeft. Het college vindt het zeer spijtig voor de huidige gebruikers van het zwembad, maar ziet geen mogelijkheden meer om het zwembad open te houden. Het D.G. van den Noortbad wordt daarom per 1 januari 2017 gesloten.

Deel naar jouw media!