Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Noordbroek: Ouderenhuisvesting in een krimpgebied

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

In een regiobijeenkomst van Anders Oud op 15 november in de Noordsuythoeve in Noordbroek zal gesproken worden over ouderenhuisvesting in een krimpgebied. In Noord-Nederland hebben vooral de gebieden Noord-Groningen en Oost-Groningen te maken met krimp. Oudere mensen overlijden en jongeren trekken weg! De bevolking vergrijst sterk. Ouderen moeten van de overheid langer thuis blijven wonen. Veel ouderen wonen in een te grote woning en niet gelijkvloers. Er is behoefte aan meer zorgwoningen (kleinere compacte woningen en gelijkvloers). Om aan meer zorgwoning te komen moet er gebouwd of verbouwd worden. Meer nieuwbouw kan alleen wanneer er woningen afgebroken worden, omdat er door de krimp geen behoefte is aan meer woningen. Dit is een kostenpost! Verbouw van de vaak oudere woningen is ook duur. Hoe wordt dit probleem door de beleidsmakers de komende jaren opgelost.

Yvonne Witter, beleidsadviseur bij de woningkoepel Aedes zal haar visie over dit thema geven. Op de inleiding zal gereageerd worden door de wethouders Laura Broekhuizen van de gemeente Oldambt en Jan Jakob Boersma van de gemeente Midden-Groningen. Daarna gaan zij in gesprek met de aanwezigen.

De regiobijeenkomst is een initiatief van de organisatie Anders Oud 2030. De bijeenkomst in Noordbroek in de Noordsuythoeve, Schoolstraat 2 is openbaar en begint om 13.00 uur en zal eindigen omstreeks 15.00 uur. De toegang is gratis. Wel even aanmelden bij het Zorginnovatieforum in Groningen 050-8003245.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter