Regio Nieuws!

Product van Mediagroep Midden Groningen

Hoofdweg 99A

9628 CL Siddeburen

(0598) 423200

info@middengroningennieuws.nl

Radio+TV+Internet

Altijd Regio Nieuws!

Regio: Bouwakkoord ondertekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Woensdag hebben minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken , Maxime Verhagen van Bouwend Nederland en Peter Spijkerman van Nationaal Coördinator Groningen het Bouwakkoord ondertekend.Het Bouwakkoord maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen die de versterking van gebouwen in Groningen moet versnellen.

“Met dit Bouwakkoord krijgen bewoners meer regie in handen en hebben ze sneller duidelijkheid over de versterking van hun woning. Samen met Bouwend Nederland, de Nationaal Coördinator Groningen en vele andere partijen zetten we hiermee een belangrijke stap om Groningen zo snel mogelijk veilig te maken.“, aldus minister Ollongren.

Peter Spijkerman, directeur van NCG: “Ik ben erg blij met de ondertekening van het Bouwakkoord. Hiermee organiseren we bouwkracht om de versterking van gebouwen te kunnen versnellen. Dat is nodig om alle duizenden beoordeelde woningen snel te kunnen versterken. Bovendien krijgen bewoners hiermee meer keuzevrijheid. De eigenaar kan zelf een aannemer kiezen, kan optreden als de opdrachtgever van de versterking van zijn woningen zit in een vroeg stadium aan tafel met de aannemer om de versterkingsmaatregelen te bespreken.”

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter